Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2007 15:31 - Простата сложност на една амеба
Автор: missing Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2870 Коментари: 4 Гласове:
0



           
*
*
*
          Понякога сложните неща се раждат от съвсем прости идеи, случки, хрумвания. Без да тръгва с идеята да открие нещо, някой просто го прави. Съвсем случайно, с напълно елементарни действия. И за всичко това е виновна една проста случка – като паднала ябълка, например.
„Но всичко гениално е просто” е казва амебата, мечтаейки да стане лъв, вярвайки, че е специална. И е такава – уникална, гениална и велика. Сама по себе си нищо, но едно важно нищо, което знае колко празен, пуст и непълен ще бъде светът, ако го няма. Главозамаян от слажността си светът може би няма време да усети простотата, да обърне внимание на всяка амеба (дори и на една няма време), но би разбрал, ако я няма. Свикнал е там, някъде на определеното място, да е тя. В ъгълче, между песъчинките на плажа или другаде – тя просто ще остави празнина, натрапчива като мастилено петно върху бяла стена. И тя ще си отиде, неразбрана от сложния свят, ще си замине в друг, който вярва в простотата на всяки ден. Защото и гениалното е просто в същността си.
           Реално погледнато, в нашия луд, забързан и сложен свят всeки човек е една амеба. Проста, уникална и важна по своята гениалност и същевременно – толкова еднаква с всички други в същостта си. Всеки ден се ядосваме от света около нас, уморени сме от хилядите спорове с него, сриваме се на мекото кресло у дома, казвайки си, че не можем повече да се мъчим. А е просто. Великите неща стават от малки идеи. Светът се гради от малкото, от простото, което правим. Лесно е да протегнем ръка, да бъдем открити с другите, да намерим подкрепа, да сме хора с хората. Защото всички сме противно еднакви, обединени от една дума, която ни характеризира над характера ни. Независимо дали сме успели или не, дали сме умни или не, дали разбираме от математика или литература, ние в същността си хора. Обичаме, радваме се, тъжим, боли ни, караме се, правим всичко, за да живеем като такива.  Сами откриваме отъпкания път през трънаците, нищо че някой преди нас е минал от там и ни е викал да го последваме. Искаме да сме велики, да се запомним с нещо, но не разбираме, че всяка наша мисъл е велика, колкото и незначителна да е. Всяка наша стъпка ни дърпа нагоре, дори когато мислим, че грешим, защото грешките не са от незнание или от неспособност – грешим, защото не сме намерили точния начин. И нищо не може да ни спре да опитаме пак с прости стъпки, които да ни отведат до големи успехи.
           Всяко малко нещо ни прави откриватели. Като деца откриваме колко в голям света, после – колко красив в той, а накрая – колко сложен е. Биваме смазани от сложността му, която така и не можем да разберем напълно. Искаме да знаем какво мислят другите хора, какво сънуват, а не се досещаме, че и те са хора. Всичко, което мислят, сънуват, чувстват е човешко. Лута ме се в хилядите си въпроси без отговори, а не знаем, че рано или късно научаваме всичко. И просто трябва да бъдем хора, такива каквито сме създадени, да вярваме в уникалността си и да се гордеем с нея. Да знаем, че и най-малкия жест, може да е велик, най-незабележимият човек може да е по-нужен от този в центъра на всичко. Да мечтаем да сме по-добри и да се стремим към това. А утре, когато се събудим, да не мислим за хиляди проблеми, болки и тревоги, а простичко да се усмихнем на пук на всичко лошо. 
          Защото светът е прост като амеба и велик като нея. Все пак нещо велико и гениално се е родило от една паднала ябълка...



Тагове:   амеба,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dreamlight - ((=
29.10.2007 17:45
Пък аз познавам една супер невероятна амеба, която умее да пише супер уникални и красиви разсъждения:Р
цитирай
2. missing - :)))
29.10.2007 18:55
хахахах тази амеба благодари от все сърце и гушва амебата, която я накара да се засмее :) Мерси, че си тук, Румене! Гуш!
цитирай
3. анонимен - ALOMINEVIQ BOSS
06.01.2008 23:40
.................................. (hug) само едно мога да кажа БРАВО...
цитирай
4. анонимен - Get up to 100000 forum backlinks with our xrumer blast & massive traffic
31.01.2012 08:59
Best backlinks and website traffic service - we publish your custom post up to 100'000 forums worldwide price starting only from $29 Get amazing online web traffic using amazing backlink service available. We are able post your marketing post up to 100’000 forums around the web, get thousands of backlinks and incredible targeted web traffic in shortest time. Most affordable and most powerful service for web traffic and backlinks in the world!!!! Your post will be published up to 100000 forums worldwide your website or blog will get instant traffic and massive increase in seo rankings just after few days or weeks so your site will get targeted long term traffic from search engines. Order now: <a href=http://xrumerservice.org>backlink service</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: missing
Категория: Лични дневници
Прочетен: 144492
Постинги: 11
Коментари: 38
Гласове: 3833
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031